PANNE COTTA (4 – 5 porsj)
1 vaniljestang – splittes
6 dl fløte
1 -2 ss tagatess
4 plater gelantin – bløtlegges i kaldt vann ca 10 min
2 ss varmt vann – til å røre ut gelantin
Ha fløte, vaniljestang ( som du har splittet og tatt ut frø og hatt oppi fløten ) og tagatess i en gryte og varm opp til kokepunktet mens du rører innimellom.
Når det koker tar du gryte bort fra platne og lar fløteblanding stå og trekke til segden gode vaniljesmaken i ca 10 minutter.
Klem vannet ut av gelantinplatene og smelt di i et par ss varmt vann, rør så gelantin inn i fløteblanding.
Sil blandingen og fordel i ønsket skåler, her kan alt fra vinglass til søte små skåler brukes.
BRINGEBÆRSAUS
200 gr frossne bringebær som er halvtinte
2 ss sukrin
et par dråper vanilje essens
evt. noen dråper stevia med vaniljesmak
litt lime saft
Kok opp vann ( kan gjøres i vannkoker ) rør ut sukrin.
Varm bær i mikro om du har det, ca 30 sekunder. Eller varm di litt forsiktig i en gryte.
Mos sammen sukrinlake, bær, vanilje essens/stevia og limesaft med en stavmikser, sil fra di små kjernene fra bringebærene slik at du kun sitter igjen med glatt fin saus. Brukes jordbær eller blåbær er det bare å mose sammen og ha over rett før servering.
#pannecotta #lavkarbomedhanne #lavkarbo #sukkerfri #dessert #blogg #blogger #desember #julemåned #helg #lørdag #kos #fløte #italia
Kan man bruke sukrin i stedet for tagatesse?
Ida: Hei Ida, ja det kan du, men husk mengdejustere. Du kan bruke hvilken søtning du vil og liker best.
Kan Finesse bakesukker brukes i stedet for tagatess? Har akkurat kjøpt bakesukret og er litt usikker på dette. Slik jeg forstår det er det samme mengde som skal brukes?😬
Hei, du kan fint bytte om til finesse bakesukker i denne oppskriften.
Prøvde med Finesse bakesukker og det ble veldig godt🤗
Så bra, ja pannecotta er superdigg.