PANNE COTTA (4 – 5 porsj)
1 vaniljestang – splittes
6 dl fløte
1 -2 ss tagatess
4 plater gelantin – bløtlegges i kaldt vann ca 10 min
2 ss varmt vann – til å røre ut gelantin
Ha fløte, vaniljestang ( som du har splittet og tatt ut frø og hatt oppi fløten ) og tagatess i en gryte og varm opp til kokepunktet mens du rører innimellom.
Når det koker tar du gryte bort fra platne og lar fløteblanding stå og trekke til segden gode vaniljesmaken i ca 10 minutter.
Klem vannet ut av gelantinplatene og smelt di i et par ss varmt vann, rør så gelantin inn i fløteblanding.
Sil blandingen og fordel i ønsket skåler, her kan alt fra vinglass til søte små skåler brukes.
BRINGEBÆRSAUS
200 gr frossne bringebær som er halvtinte
2 ss sukrin
et par dråper vanilje essens
evt. noen dråper stevia med vaniljesmak
litt lime saft
Kok opp vann ( kan gjøres i vannkoker ) rør ut sukrin.
Varm bær i mikro om du har det, ca 30 sekunder. Eller varm di litt forsiktig i en gryte.
Mos sammen sukrinlake, bær, vanilje essens/stevia og limesaft med en stavmikser, sil fra di små kjernene fra bringebærene slik at du kun sitter igjen med glatt fin saus. Brukes jordbær eller blåbær er det bare å mose sammen og ha over rett før servering.
#pannecotta #lavkarbomedhanne #lavkarbo #sukkerfri #dessert #blogg #blogger #desember #julemåned #helg #lørdag #kos #fløte #italia
Kan man bruke sukrin i stedet for tagatesse?
Ida: Hei Ida, ja det kan du, men husk mengdejustere. Du kan bruke hvilken søtning du vil og liker best.
Kan Finesse bakesukker brukes i stedet for tagatess? Har akkurat kjøpt bakesukret og er litt usikker på dette. Slik jeg forstår det er det samme mengde som skal brukes?
Hei, du kan fint bytte om til finesse bakesukker i denne oppskriften.
Prøvde med Finesse bakesukker og det ble veldig godt
Så bra, ja pannecotta er superdigg.