Pannecotta

PANNE COTTA  (4 – 5 porsj)

1 vaniljestang – splittes

6 dl fløte

1 -2 ss tagatess

4 plater gelantin – bløtlegges i kaldt vann ca 10 min

2 ss varmt vann – til å røre ut gelantin

Ha fløte, vaniljestang ( som du har splittet og tatt ut frø og hatt oppi fløten ) og tagatess i en gryte og varm opp til kokepunktet mens du rører  innimellom.

Når det koker tar du gryte bort fra platne og lar fløteblanding stå og trekke til segden gode  vaniljesmaken i ca 10 minutter.

Klem vannet ut av gelantinplatene og smelt di i et par ss varmt vann, rør så  gelantin inn i fløteblanding.

Sil blandingen og fordel i ønsket skåler, her kan alt fra vinglass til søte små skåler brukes.

BRINGEBÆRSAUS

200 gr frossne bringebær som er halvtinte

2 ss sukrin

et par dråper vanilje essens

evt. noen dråper stevia med vaniljesmak

litt lime saft

Kok opp vann ( kan gjøres i vannkoker ) rør ut sukrin.

Varm bær i mikro om du har det, ca 30 sekunder. Eller varm di litt forsiktig i en gryte.

Mos sammen sukrinlake, bær, vanilje essens/stevia og limesaft med en stavmikser, sil fra di små kjernene fra bringebærene slik at du kun sitter igjen med  glatt fin saus. Brukes jordbær eller blåbær er det bare å mose sammen og ha over rett før servering.

#pannecotta #lavkarbomedhanne #lavkarbo #sukkerfri #dessert #blogg #blogger #desember #julemåned #helg #lørdag #kos #fløte #italia

6 kommentarer

    1. Kan Finesse bakesukker brukes i stedet for tagatess? Har akkurat kjøpt bakesukret og er litt usikker på dette. Slik jeg forstår det er det samme mengde som skal brukes?😬

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg