Pannecotta

PANNE COTTA  (4 – 5 porsj)

1 vaniljestang – splittes

6 dl fløte

1 -2 ss tagatess

4 plater gelantin – bløtlegges i kaldt vann ca 10 min

2 ss varmt vann – til å røre ut gelantin

Ha fløte, vaniljestang ( som du har splittet og tatt ut frø og hatt oppi fløten ) og tagatess i en gryte og varm opp til kokepunktet mens du rører  innimellom.

Når det koker tar du gryte bort fra platne og lar fløteblanding stå og trekke til segden gode  vaniljesmaken i ca 10 minutter.

Klem vannet ut av gelantinplatene og smelt di i et par ss varmt vann, rør så  gelantin inn i fløteblanding.

Sil blandingen og fordel i ønsket skåler, her kan alt fra vinglass til søte små skåler brukes.

BRINGEBÆRSAUS

200 gr frossne bringebær som er halvtinte

2 ss sukrin

et par dråper vanilje essens

evt. noen dråper stevia med vaniljesmak

litt lime saft

Kok opp vann ( kan gjøres i vannkoker ) rør ut sukrin.

Varm bær i mikro om du har det, ca 30 sekunder. Eller varm di litt forsiktig i en gryte.

Mos sammen sukrinlake, bær, vanilje essens/stevia og limesaft med en stavmikser, sil fra di små kjernene fra bringebærene slik at du kun sitter igjen med  glatt fin saus. Brukes jordbær eller blåbær er det bare å mose sammen og ha over rett før servering.

#pannecotta #lavkarbomedhanne #lavkarbo #sukkerfri #dessert #blogg #blogger #desember #julemåned #helg #lørdag #kos #fløte #italia

6 kommentarer
    1. Kan Finesse bakesukker brukes i stedet for tagatess? Har akkurat kjøpt bakesukret og er litt usikker på dette. Slik jeg forstår det er det samme mengde som skal brukes?😬

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg