BLT
1 stk kyllingfilet
5 ringer rødløk – lar du løkringer ligge i litt kaldt vann blir di mildere og smaker bedre
3 skiver tomat
1 stk salatblad
Aioli – se oppskrift under kategori, tips majones oppskrift
2 – 3 skiver bacon
1 grov bagutette – se under kategori brød for oppskrift
Smør og olje til steking
La fileten ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før steking.
Ha smør sammen med nøytral olje i en stekepanne, la smøret smelte og vent til det slutter å frese.
Legg oppi kyllingfileten og stek til du får en gyllen og fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper underveis.
Vær oppmerksom på at kyllingkjøtt ikke får stekeskorpe like lett som rødt kjøtt, og at for høy varme raskt gjøre at den blir mer brent enn gyllen. Følg derfor godt med, og demp varmen litt underveis så den ikke blir brent.
Det er viktig at du ikke steker for mange fileter om gangen, da blir pannen kald og kyllingen mer kokt enn stekt. Samt at dette gjør at stekingen faktisk tar lengre tid, enn om du gjør det i flere omganger.
Demp varmen til middels. Du kan steke med eller uten lokk, men lokket vil gjøre fileten litt saftigere, og det går raskere å steke
Etterstek på middels svak varme til fileten er ferdig, snu ganske ofte
Stek bacon.
Del den grove baguetten i to og stek den litt i smør.
Start så med å legge den ene stekte baguette halvdel på tallerken, ha på litt aioli, salatblad, tomatskiver, kyllingfilet, bacon og rødløk.
Ha på litt mer aioli og topp med den andre halvdelen av baguetten, stikk et grillspyd i tre igjennom og pynt evt med litt tomat og løk.
TIPS: Har du majones, går det fint å lage enkel aioli ved å presse litt hvitløk og røre inn i majonesen.
#BLT #baguette #bacon #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #helg #matfrabunnen #hjemmelaget #kylling #aioli #kos #sandwich