Delfiakake

DELFIAKAKE

200 g Sukkerfri sjokolade – mørk cloetta

250 g Delfiafett

6 ss Sterk kaffe

2 Egg

1 ss Tagatess eller ønsket søtning

 

Kle en brødform eller den formen du ønsker med bakepapir eller matpapir.

 

Smelt delfiafett og avkjøl litt

 

Smelt sjokladen oppi kaffien, over svak varme, juster evt med litt mer kaffe om den ikke er som “softis” konsistens

Pisk luftig eggedosis av egg og tagatess eller den søtning du velger å bruke, tilsett så sjokoladen og visp godt. Jeg pleier å la vispen gå mens jeg heller sjokoladen i litt og litt

Tilsett så delfiafett, litt om gangen i en tynn stråle mens du visper.

Legg så lagvis ( så godt dette lar seg gjøre ) sjokolade og ønsket fyll i formen du har valgt

 

Avkjøl til dagen etter.

 

Tips: Delfiakake kan fryses og tines i kjøleskap, så lag gjerne flere små og frys. Lager du for å fryse ned, kan pynting vente til du da skal servere delfiakaken.

 

Fyll:

1 pakke sukkerfri gele fra eldorado

Hjemmelaget marsipan eller kjøp ferdig sukrin sin marsipan, finnes på helsekost og noen matbutikker

valnøtter, hasselnøtt etc… er godt som fyll

 

Lag sukkerfri gele av 1 pakke eldorado sukkerfri gele og 2 dl kokt  varmt vann, rør ut gele pulver og ha i ønsket form eller lag en stor flat og skjær til når du skal ha inni kaka. Dette er også fint å stikke ut som hjerter, stjerner  etc. til pynt oppå kaka.  Marsipan skjærer du også i tynne skiver av marsipanpølsen, så slipper du å kjevle.

 

Gele bør lages dagen før selve sjokoladeblanding, slik at den får tid til å stivne

 

Håper det smaker

 

Følg meg gjerne på instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon

8 kommentarer

Siste innlegg