DELFIAKAKE
200 g Sukkerfri sjokolade – mørk cloetta
250 g Delfiafett
6 ss Sterk kaffe
2 Egg
1 ss Tagatess eller ønsket søtning
Kle en brødform eller den formen du ønsker med bakepapir eller matpapir.
Smelt delfiafett og avkjøl litt
Smelt sjokladen oppi kaffien, over svak varme, juster evt med litt mer kaffe om den ikke er som “softis” konsistens
Pisk luftig eggedosis av egg og tagatess eller den søtning du velger å bruke, tilsett så sjokoladen og visp godt. Jeg pleier å la vispen gå mens jeg heller sjokoladen i litt og litt
Tilsett så delfiafett, litt om gangen i en tynn stråle mens du visper.
Legg så lagvis ( så godt dette lar seg gjøre ) sjokolade og ønsket fyll i formen du har valgt
Avkjøl til dagen etter.
Tips: Delfiakake kan fryses og tines i kjøleskap, så lag gjerne flere små og frys. Lager du for å fryse ned, kan pynting vente til du da skal servere delfiakaken.
Fyll:
1 pakke sukkerfri gele fra eldorado
Hjemmelaget marsipan eller kjøp ferdig sukrin sin marsipan, finnes på helsekost og noen matbutikker
valnøtter, hasselnøtt etc… er godt som fyll
Lag sukkerfri gele av 1 pakke eldorado sukkerfri gele og 2 dl kokt varmt vann, rør ut gele pulver og ha i ønsket form eller lag en stor flat og skjær til når du skal ha inni kaka. Dette er også fint å stikke ut som hjerter, stjerner etc. til pynt oppå kaka. Marsipan skjærer du også i tynne skiver av marsipanpølsen, så slipper du å kjevle.
Gele bør lages dagen før selve sjokoladeblanding, slik at den får tid til å stivne
Håper det smaker
Følg meg gjerne på instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon
Så deilig! Må prøves! 🙂
Katrine:
Ja dette er konfektkake. delux
Bruker du kun 2 dl vann til den pakken med gelé?
Ja, det skal bli litt som gelegodis og ikke gele dessert
Hvilken type sukkerfri sjokolade bruker du?
Har hatt problemer å smelte sukrin sine
Heisann, jeg bruker som oftest den mørke sjokoladen fra cloetta, den har minst karbohydrater. Jeg kjøper den på Kiwi her jeg bor.
Hei! Takk for inspirerende oppskrift! Hva ville du ha brukt når man ikke får tak i tagatesse?
Mvh Emilie
Finesse ville jeg brukt da.