Luksus sjokoladekake

LUKSUS SJOKOLADEKAKE

Kakebunn:
4 egg
4 ss tagatesse
2 ss kokos mel
2 ss mandelmel ( male selv eller malte mandler fra regal, ikke fettredusert )
4 ss bake kakao
2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje essens jeg foretrekker å bruke litt av begge deler
En liten klype salt
200 gr smelta meierismør

Pisk egg og tagatesse til stiv eggedosis.
Vend inn det tørre og rør så inn smelta smør. Stek i en liten langpanne, ( ca halvparten av slike som følger med komfyren ) kle den med bakepapir, midt i ovn på rist, 175 grader , over og undervarme, ca 25 min. Avkjøl.

Sjokolade krem:
100 gr meierismør
1 dl kremfløte
100 gr sukkerfri sjokolade eller 3 ss bakekakao om du foretrekker det
30 gr tagatesse
1/2 ts vaniljepulver/vanilje essens eller vaniljepulver og  noen dråper romessens
2 ss sterk kaffe

Ha alle ingredienser i en gryte, smelt sammen over svak /middels varme mens du rører til alt er smeltet godt sammen,avkjøl og sett kaldt noen timer.

Fyll:
3 eggeplommer
1/2 dl kremfløte
20gr tagatesse
50 gr meierismør
Noen dråper vanilje essens

Start med å smelte meierismør og avkjøl.
Ha eggeplommer, fløte, tagatess/vanilje essens i en gryte og varm opp mens du røre hele tiden. Må ikke koke. Når den tykner rett før kokepunkt ( når du ser første boble ) trekker du gryte til side. Rør inn smøret og avkjøl. Kan godt stå i kjøleskapet natten over. Synes du den ser ut som den har “skilt” seg, så rører du den bare godt sammen igjen, den vil da binde seg igjen. Dette skjer av og til, men ikke alltid, derfor nevner jeg det.

Når kaken skal settes sammen deler du kake i 2 på midten, slik at du har 2 like store deler kake.
Ha gul krem på den ene, legg den andre halvdel oppå, Ha over sjokoladekrem og sett kaldt til den skal spises.

#sjokoladkake #glutenfri #sukkerfri #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #mandag #matfrabunnenn #hjemmelaget

6 kommentarer
    1. Anne:
      Hei Annelise, jeg skolder di ikke om baksten er mørk, men vil jeg ha et lyst preg på bakst, skolder jeg eller bruker regal sitt malte mandel mel (ikke fettredusert )

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg