GROVE BAGUETTER
70 gr malte mandler
30 gr malte linfrø
40 gr sesammel
30 gr malte gresskarkjerner
1 ts xanthan gum – kjøpes i helsekost – kan sløyfes om du ikke har
5 ss fiberhusk
3 ss pofiber eller fiberfin
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts eplecidereddik
1 ss fibersirup gold
4 dl kokende vann
3 eggehviter
Slik gjør du:
Bland alt det tørre.
Ha i fibersirup gold og eggehviter.
Rør med mikser mens du har i vann og eplecidereddik.
Del deigen i 4 og form avlange baguetter. Jeg steker i Lekue sine baguette former, men går fint uten også. Eller du kan forme rundstykker 8 – 9 stk blir det da.
Bruk den ene eggeplommen til å pensle med før steking og dryss på litt frø.
Stek 170 gr nederste rille i 50-60 minutter på over og undervarme.
Disse egner seg for frysing.
Orginaloppskrift tror jeg kommer fra Diettdoktoren, men dette vet jeg ikke sikkert.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
#baguetter #grovebaguetter #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #matfrabunnen #sukkerfri #glutenfri #mintypemat #helg #bakedag
Hei.
Hva slags baguettform har du?
Lisbeth: Hei, jeg har kjøpt di på nett, men det er Lekue sine, så di har di nok i butikk som selger Lekue sine varer.
Hei! Skal rundstykker stå like lenge?
Heisann, ja jeg steker rundstykkene like lenge på denne oppskriften, husk å jobbe litt godt med deigen ellers får du kun luftrom inni både baguetter og rundstykker.