RØMMEGRØT( 2 – 3 porsj)
3 dl seter rømme
1,5 dl krem fløte
1,5 dl vann
1-2 ts johannes brød kjernemel ( kjøpes på helsekost )
0,5 ts salt
3 dråper flytende natreen
Ha rømme i en kjele og kok opp mens du rører. Når det koker rører du inn fløte. Ha johannes brød kjernemel og vann i et lite glass eller noe liknende og rist godt, rør så inn i rømme og fløteblanding, smak til med salt og litt flytende natreen. Rør til det koker igjen og la det småkoke ca 5 – 8 minut, rør litt innimellom. Server med surkin, kanel og smørøyet
#sukrin #natreen #lavkarbo #blogg #rømmegrøt #glutenfri #lavkarbomedhanne #grøt #sukkerfri #høstkos #vinter #matfrabunnen
19 kommentarer
Hei 😊 Vet du hvor mange kalorier det er i en sånn porsjon, om en spiser halvparten av denne oppskriften?
Jeg teller ikke kalorier. Men bruker du matvaretabellen så finner du det ut.
Hei 🙂
Er denne oppskriften til én porsjon eller flere?
Mvh Ellen 🙂
Hei Ellen, den er iallefall 2 store porsjoner, er du småspist er det 3 porsjoner. Skal notere det i margen på oppskriften.
Kan man bytte ut johannesbrødkjernemel med noe?
Du kan bruke xanthan gum istedenfor, men da må du mengdejustere litt siden bindeevnen er litt forskjellig.
Lagde denne grøten nå, den var veldig god 🙂
Så tusen takk for oppskrift.
Så hyggelig at du likte den😊
Hei. Kan man bruke feks tagatesse til strø oppå? Kan man også bytte ut flytende natreen? 😊
I denne kan du bruke den søtning du foretrekke. Jeg har bare skrevet hva jeg bruker.
Hei.
Jeg har problemer med at Johannesbrødkjernemel bare klumper seg, selv om jeg koker det lenge. Har ristet ut i vann, men kanskje litt for lite vann?
Smaken er aldeles himmelsk.
Har du prøvd med stavmikser? Det må jeg selv ty til noen ganger om det klumper seg 🙈
Om en dobler eller tripler oppskriften, regner jeg med d fortsatt er 1,5dl vann med joh.mel? 🙂
Det er like deler vann og fløte uansett hvor stor oppskrift du lager. Altså om du dobbler blir det 3 dl fløte og 3 dl vann. Jbk må du prøve deg frem med om du dobbler eller trippler.
Nydelig og mektig rømmegrøt (Y)
Hei.
Vet at vi får servert Rømmegrøt laget fra pose, med seterrømme i. Er den ok?
Den er nok ikke lavkarbo vennlig da.
Hei, takk for god oppskrift.
Jeg ønsker at smaken er litt mer «sur» som vanlig rømmegrøt. Vet du hva jeg evt må justere eller legge til for å få til dette?
Du har mange oppskrifter til lavkarbo jeg har brukt, så takk for det.
Mvh Thomas
Prøv gjerne med mer rømme og mindre fløte neste gang, så ser du om smaken blir slik du ønsker.