SALT LAKRIS KARAMELL
300 gr fiber sirup ( 2,5 dl ) kan bruke clear eller gold
1 dl krem fløte
1/2 ts vanilje pulver – helsekost
3-4 ts lakris pulver – helsekost eller apotek
litt maldon salt
Bland alt utenom salt i en gryte. La dette småkoke på svak varme i ca 35 minutt. Temperaturen avgjør hvor harde karamellene blir. Koker du blandingen til 120 grader får du myke deilige litt sånn smørbukk karameller. Foretrekker du dem litt hardere, kok til 125 grader. Har du ikke temperaturmåler for mat, så kok i 35 min og sjekk tykkelse/stivhet på karamellmassen har passe konsistens, fordeler du den utover bakepapirkledd form, drysser over litt maldon salt. Avkjøler noen timer eller natten over i kjøleskap.
Del så opp i passe biter. Er fint å pakke inn i matpapir,bakepapir eller mellomleggspapir som jeg bruker da det er ferdig oppdelt og i passe størrelse. Pakker inn en og en karamell har oppi en fin skål, glass eller boks og oppbevarer i kjøleskap.
#lakris #saltlakris #karamell #lavkarbo #sukkerfri #frabunnen #matfrabunnenn #blogg #jul #julegodt #lavkarbomedhanne
Jeg er veldig glad i karamell, prøver å finne en oppskrift jeg kan bruke. Jeg liker ikke lakris, jeg kan vel bare fjerne lakrispulveret også for jeg vanlige karameller ?
Du kan jo prøve, men jeg har ikke laget denne versjonen uten lakrispulver. Så kan dermed ikke bare si at jo det kan du. Så desverre ikke det svaret du kanskje håpet på.
Fantastisk gode. Jeg hadde nok i mer lakrispulver. Noen toppede teskjeer. Har prøvd en annen oppskrift også, men jeg sliter med å få de faste nok.
Så hyggelig at di falt i smak
Neste gang blir det med gelatin. Men supergode

Gelantin i karamell? Det har jeg aldri testet
Man disse lages i mikro?
Det har jeg ikke testet med disse, men ser ikke grunn til at det ikke går.
Kan vaniljeekstrakt erstatte vaniljepulver og er evt doseringen den samme ?
Heisann, vanilje essens bruker jeg innimellom er det det samme som vanilje estrakt? Om det er så kan du bruke det. Blir en litt mer “kunstig” smak men absolutt godt. Bytter du om på innholdet må du huske å mengdejustere.
Hei. Du skriver at man kan velge sirup. Foretrekker du den ene fremfor den andre, og hvilken forskjell gjør de?
Heisann, jeg tar den jeg har i hus til denne oppskriften.
Hei! Jeg prøvde nettopp å lage disse, men lurer på om jeg hadde på altfor høy varme fordi plutselig skilte det seg i kjelen. Det ble mye olje og en “karamell/lakrismasse” som la seg i bunnen av kjelen. Massen var veldig god, men det ble oljete (hjalp å forme til kuler og rulle i lakrispulver). Har du vært borti noe sånt? Skal man forresten røre i kjelen mens det koker eller bare la det koke urørt? Skal prøve på nytt i morgen! Tusen takk for en skikkelig inspirerende blogg!
Jeg har opplevd noen ganger når jeg lager vanlige karameller at det liksom skiller seg, da rører jeg inn en skvett med kald fløte, så binder massen seg igjen. Det går nok fint med denne oppskriften og. Ja jeg rører underveis i prosessen. Så lurt å rulle i lakris pulver. Håper smaken ble god til slutt
Hei. Lurer på hvor stor form du bruker?
Hei, det varierer faktisk litt fra gang til gang hvilken form jeg bruker. Viktigste er å kle med bakepapir og at bunnen er flat.