GELEGODTER
1 pk sukkerfri gelepulver – Jeg bruker eldorado
1,5 dl vann kokes opp
Eller du kan lage gele av sukkerfri saft
1 dl vann, 1 pose gelantin pulver, 1 dl sukkerfri saft
Velger du å lage av ferdig gelepulver koker du bare opp vann og blander, ikke rør så mye at det blir skum på toppen, bare “beveg” det varme vannet slik at det blander seg. Avkjøl litt og ha i egnet former eller en stor og skjær opp i biter etterpå. Husk å kle form med bakepapir eller gladpakk.
Silikonformer for isbiter er fint å lage hjemmelaget smågodt i, det kjøper du på Ikea, Normal, Sparkjøp, Nille.
Gelegodtene kan også dyppes i smeltet sjokolade.
Lager du av sukkerfri saft, koker du opp vann, rører ut gelantinpulver og har så i saften.
#smågodt #gelegodt #sukkerfritt #helg #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #glutenfri #lørdagsgodt #matfrabunn
Ser jo digg ut, og jeg tenker at disse hjertene også kan fungere som kakepynt <3 God helg!
Veronica Rona Thomassen:
Super som kakepynt. Har bilformer som jeg laget gele biler til farsdags kaken.
Ser kjempegode og delikate ut <3
spisogspar:
Enkelt og godt. Å veldig greit som kakepynt også
Jeg får ikke gelen ut av silikon formen, den sitter bom fast :'(
kanskje bare lage en stor da 😮
Angelica:
Hei, dypp geleformen ned i litt varmt vann noen få sekunder, så slipper det nok. Hvilke former bruker du forresten?
Hei, Jeg har små konfekt former i silikon, men når jeg skal ta ut gelebitene, så blir de ødelagt og kan ikke serveres. De blir ikke så blanke og fine som dine er.
Har ikke smurt formene med noe. Burde jeg det?
Vanskelig å putte gladpakk i sånne små former, synes jeg
Jeg tar å dyppe formen forsiktig i litt varmt vann noen sekunder uten å få vann oppi selve gele. Da får du gele figurene fint og helt ut.
Hei. Dine gelé godis ser så gode ut! Har du prøvd å bruke mindre vatten en det står på posen, som hvis man lager ostekake? Tenker smaken blir mere konsentrert?
Har du lest oppskrift? Der står det hvor mye vann du skal bruke.det er adskillig mindre enn det posen sier. Koselig at de kunne friste deg. Anbefales som lørdags godt.