KOKOS KAKER 36 stk
3 eggehviter – fra store gårdsegg
50 gr tagatess – ca 3 ss
150 gr sukkerfri sjokolade
100 gr mandler
100 gr kokos
1/4 ts xanthan gum – kjøpes på apotek eller noen helsekost btk har det
1/2 ts vanilje essens
Start med å piske eggehvite og tagatess stivt. Er eggene veldig små, bør du bruke 4 eggehviter
Grovhakk mandler og sjokolade, vend så inn sjokolade, mandler, kokos, xanthan gum og vaniljeessens i den stivpiska eggehviten.
Sett med teskje på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 170 grader mindt i ovnen, over og undervarme i 12-15 minutt, dette variere veldig fra ovn til ovn. Pass på mellom 12-15 min. Du ser når di begynner å bli brune på “tuppene”
Når kakene er stekt, avkjøl di helt før di flyttes over på rist. Jeg lar di ligge på rist under et klede natta over før jeg har di i en god gammeldags kakeboks. Har bakepapir mellom lagene.
#julekake #jul #lavkarbo #glutenfri #sukkerfri #blogg #jul #tirsdag #mandler #sjokolade #kokoks #cookies
Må man ha xanthem? Evt noe annet man kan bruke istede? 🙂
Du kan prøve å lage de uten.
Kan de fryses
Ja de kan fryses.