Det er både enkelt og godt å lage mos med sellerirot – blomkål. Et deilig og raffinert tilbehør til middagen som du også kan servere sammen med lettkokte grønnsaker som en egen rett egentlig. Hjemme hos oss erstatter den potetmosen der vi ville brukt den. Egner seg fint å fryse ned til travle dager.
1 blomkålhode
1 hel sellerirot
1 fedd hvitløk
2-3 ss meierismør
1/2 dl kremfløte
salt,pepper, revet muskattnøtt
Slik gjør du:
Skrell sellerirot og blomkål, kutt i passe biter.
Ha hvitløk, blomkål og sellerirot i en gryte, tilsett kun vann og kok mørt.
Hell av vannet og tillsett smør og fløte.
Mos med en god gammelsdags “stamper” en slik du moser potetmos for hånd med, da blir stappa litt grov, liker du den finmost som pure, bruker du stavmikser.
Når mosen er slik konsistens du ønsker , smaker du til med muskattnøtt, salt og pepper.
Egner seg fint til å fryse for travle dager.
Jeg fryser i sipposer fra Ikea, klemmer det flatt, da tiner det fort.
Da håper jeg det smaker, velbekomme
Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Jeg ELSKER siden din! Har du en bok du har gitt ut eller? Jeg må haaa!!
Maya Johansen:
Nei ingen bok fra min side, å det kommer det ineppe vil jeg tro. Jeg er kun over gjennomsnittet interresert i mat og vil dele matgleden med andre. Hyggelig at du liker siden min
Kan du legge ved næringsinnhold
Du bruker matvare tabellen til å regne det ut selv. Jeg utvikler oppskrifter og deler gratis av min kompetanse og oppskrifter. Altså helt ulønnet arbeid. Så anbefaler deg å legge inn matvarer i matvaretabellen så får du opp all informasjon du trenger.
Denne er fullt på høyde med potetmos! Og veldig god.
Men siden jeg kanskje er over gjennomsnittet begeistret for selleri, ble denne litt (for) mild i smaken for meg.
Men – jeg skulle ønske at dere som lager oppskrifter, benytter vekt i stedet for antall. 1 blomkål, 1 sellerirot, 1 gulrot osv varierer enormt i vekt Og størrelse. Noe å tenke på?
Så hyggelig at du likte den og takk for tilbakemelding. Det er alltid forbedrings potensiale, så noe å tenke på at vi som utvikler oppskrifter må skrive gram og ikke stykk.
Hvordan varmer du den opp? I kasserolle eller micro?
Jeg varmer den opp i en liten gryte etter at jeg har tint den.
Ett spørsmål til. Hvordan kjøler du ned mosen før du har den i poser og fryser ned?
Jeg avkjøler den i gryta eller i en skål på benken.
Har du noe forslag til å få mosen tykkere i konsistensen? Uansett hvor lite smør og fløte jeg har i, blir det en tynn suppe 😣
Hell av alt vann og la den dampe litt av seg eller renne godt av seg i en sil. Du kan også prøve å kneppe den med en gaffel oppi en melsikt, rør så inn litt smør og fløte, smak til med ønsket krydder. Lykke til