Lavkarbo Lasagne – glutenfri

Hjemmelaget lasagne med ostesaus og kjøttsaus er alltid en vinner på middagsbordet, både for små og store. Denne lavkarbo versjonen er superdigg og faller i smak hos de aller, aller fleste. Sammen med litt salat er det en perfekt middag eller helgekos.

LASAGNE 4 porsjoner


LAVKARBO PASTA

 Start med å lage “pasta”

2 store egg eller 3 små
3 ss fiberhusk
1 pk kremost naturell fra tine
1/2 ts Salt
Raps olje til å pensle bakepapir

 

Slik lager du pasta:

Bland alle ingredienser til lavkarbo pasta godt sammen og kjevle ut mellom 2 bakepapir som du har penslet med litt olje. Kjevle så tynt du klarer.

Ha på bakepapir over og under  ved steking.

Stek på 160 grader i ca 15 minutter midt i ovn.

Avkjøl og del opp i passe størrelse. Egners seg godt å fryse med bakepair mellom.

 

KJØTTSAUS

600 gr kjøttdeig
1/2 gul løk
1/2 hvitløk den hele typen eller 2 fedd, vi liker hvitløk

Litt frisk chili
2 pakker hermetiske tomater , den fra rema i papp.
Sambal olek etter smak , dette er sterkt så smak deg frem
Noen dråper natreen
Salt,pepper og oregano

 

Slik gjør du:

Stek kjøttdeig, ha over finhakket løk og chili, La puttre litt i panna til løk blir blank og myk.
Mos tomatene  med en stavmikser og hell over kjøttdeigblanding, smak til med krydder og la dette stå og putre slik at  smakene setter seg. I mens lager du klar ostesaus.

 

Jeg har alltid i bittelitt søtt i tomatbaserte retter for å “knekke” den litt kvasse tomat smaken og få en rundere mildere smak på retten

 

OSTESAUS

250 gr cottage cheese
200 gr fløte
Moses sammen med stavmikser.


Legg  kjøttdeig, cottage cheeseblanding og pasta lagvis, avslutt med kjøttdeig og revet ost. Mengde revet ost som du topper med, velger du selv. Noen liker mye ost andre litt mindre.

Stek til osten begynner å bli gyllen og er godt smeltet, dette tar ca 30-40 minutter på 220 grader midt i ovnen


Server gjerne med en salat.

 

Lasagnen egner seg å  fryse.

 

Tips: Fersk chili kan du fryse, så har du alltid fersk chili i hus. Putt hele chilien i fryseren, ta opp og kutt opp det du skal bruke og putt tilbake i fryseren. Så slipper du at chilien ligger i kjøleskapet og blir dårlig, en fin måte å unngå matsvinn.

 

Da håper jeg det smaker, velbekomme

 

Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

20 kommentarer

Siste innlegg