Dette er en deilig langpannekake med smak av krydder, kaffe og sjokolade, som passer godt til kjølige høst og vinterdager.
KRYDDER KAKE
4 egg – romtemperert
4 ss tagatess eller finesse bakesukker
20 gr pofiber
80 -100 g mandelmel ikke fettredusert – kan male mandler selv
4 ts malt kanel
1 ts smalt ingefær
1 ts malt kardemomme
1 ts malt nellik
2 ts natron – strøkne
4 ss varmt vann
1 beger creme fraiche – rør den opp med en gaffel før du har i kakerøre, så blander den seg letter inn sammen med det andre.
Pisk egg og tagatess/finesse luftig, skal være så luftig at du kan ta eggedosis testen. Har du ikke hørt om den, så skal du kunne skrive OLE med vispen når du løfter den og skriver, og lese hele navnet før det siger ut. Da er det luftig eggedosis og klar til bruk.
Vend forsiktig inn creme fraiche og det tørre i eggedosis, tilslutt tilsetter du 4 ss varmt vann og rører inn.
Kle en liten langpanne , ca halvparten av den som pleier følge med i stekeovn med bakepapir og ha i kakerøren.
Stek på 170 gr på rist, nederst i ovn ca 20-25 minutter
SJOKOLADEKREM
100 gr romtemperert meierismør
1 ss bakekakao
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
8o g sjokolade
4 ss sterk kaffe
4 ss sukrin melis
Slik gjør du:
Lag sterk, sterk kaffe, brekk sjokolade opp i biter, hold av ca 4 ruter til pynt.
Smelt resten av sjokoladen i kaffe.
Rør sammen smør, kakao og vaniljepulver med en mikser/visp
Bruker du vanilje essens har du den i med kaffen.
Ha i sjokolade/kaffe blanding og bland godt.
Tillsett så 4 ss sukrinmelis og rør til en glatt fin krem , juster evt med mer sukrin melis om kremen er for flytende.
Ha sjokoladekrem over på den avkjølt kake og pynt med litt hakket sjokolade.
Oppbevares i kjøleskap
Da håper jeg det smaker, kos deg med kake til kaffen
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Denne fant jeg på Trine-Lise Opsahl sin lavkarbo side på facebook
Når su bruker sjokolade i oppskrifter – hvilken type bruker du?
Takk for inspirerende blogg!😀
Bruker som oftest cloetta eller den lilla Sofree