Suksesskake, eller “Kake med gul krem” som noen også kaller den, er manges store favoritt på kakefronten. Kaken består av en deilig nøttebunn og en fantastisk god krem. Den karakteristiske gule fargen på kremen kommer av mange eggeplommer og godt meierismør. Lag den enten som 1 stor kake eller små søte porsjonskaker. Denne kaken er glutenfri, sukkerfri og smaker himmelsk. Ikke rart det er favoritten til flere.
SUKSESS KAKE
6 Eggehviter
70 g Tagatess/Finesse bakesukker
100 g Malte mandler
100 g Malte hasselnøtter
1 ts Bakepulver
Slik gjør du:
Pisk eggehvite og søtning til stiv marrengsmasse, vend inn nøtter og bakepulver.
Fordel i en rund form på 24 cm, anbefaler bakepapir i bunn.
Stek 160 grader ca 35 min midt i ovn.
Som porsjonskake i muffinsformer korter jeg ned steketid til ca 20 – 25 min.
“Antall varierer alt etter størrelse på muffinsformer”
Oppskriften på rund lavkarbo suksesskake fant jeg for lenge siden på bloggen til Monicha Winther, men lager stort sett kun porsjonskaker av den
Fyll:
6 Eggeplommer
1 dl Krem fløte
50 g Tagatess/finesse bakesukker
120 g Meierismør – Smelt smør og avkjøl – eller mykt romtemp kan også brukes
Ha eggeplommer, fløte, søtning i en gryte og varm opp mens du røre hele tiden.
Må ikke koke. Når den tykner rett før kokepunkt trekker du gryte til side, avkjøl litt og rør inn smeltet avkjølt smør/ eller mykt romtemperert. Sett i kjøleskap minst 3 timer eller helst natten over.
Jeg pisker alltid opp kremen når den er blitt kald, da blir den så fluffy og fin, men det er ikke et must for den gode smaken.
Fordel den gule kremen over kaken eller porsjons kakene og risle litt sukkerfri sjokolade over som dekor.
Da håper jeg det smaker, velbekomme!
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Hei
Har lyst til å prøve denne oppskriften men lurer på om det er mulig å bytte ut tagatess med noe annet, som f.eks. natreen pulver ?
Heisann, ja du kan fint bytte ut tagatess med annen søtning, da må du huske å mengdejustere. Jeg har god erfaring med å blande natreen strø og sukrin melis, det gir en god søtsmak.
Så bra, takk for svar
Hei. Hva med sukrin gold? Det er det jeg har
Jeg ville heller anbefale sukrin melis og natreen strø isammen for bedre resultat enn sukrin gold.
Hei.
Elsker suksessterte, så disse må jeg prøve. Kan man bruke sukrin som søtning?
Jeg bruker ikke så mye sukrin da jeg får en litt sånn isete metallsmak følelse av det. Men du kan fint bytte ut til ønsket søtningsmiddel du foretrekke.
Hei der.
Ca hvor mange muffinsenheter rekker røren til?
Jeg har ikke telt det faktisk
Jeg fordeler bare i former til røra er tom. Blir ikke Mer enn 1 stekebrett uansett. Må nok telle neste gang jeg lager.
Går det an å bare sløyfe tagatesse? Eller er det viktig for konsistens? Jeg er ikke så glad i søtt etter år på lavkarbo.
Du bør ha en form for søtning i kake.
Hallo
masse godt og fin inspirasjon! Jeg lurte på hvordan du beregner fra tagatess til natreen på mengde? Hvordan regner du ut?
Jeg og mannen digger oppskriftene på bloggen din
Ca 1 ss pr egg
Ser du bruker malte mandler, men har kun mandelmel i hus kan jeg da bruke mandelmel (ikke fettredusert)
Tror det skal gå fint, men jeg maler alltid mandler selv til suksess kake fordi jeg like litt tekstur i kaken og har de litt grovt malt
Elsker suksess kake m, må prøves

Ja den er så god, og kjekk å ha i fryseren også, til spesielle anledninger som en plutselig kaffekos med familien en ettermiddag.