Mini-omelett, omelett muffins. Her skal du få oppskrift på små omeletter, eller mini-frittata, fylt med ost og skinke. Supert å ha i matboksen til lunsj eller etter trening.
OMELETT MUFFINS
3 egg
3 ss krem fløte
Salt, Pepper
revet ost, skinke i terninger, vårløk,paprika
Slik gjør du:
Rør egg, fløte, salt og pepper lett sammen med en gaffel.
Ha i revet ost og det du måtte ønske å fylle mini omelettene med, skinke oppskåret i passe biter og litt vårløk eller paprika liker vi veldig godt. Mengde du har i avgjør litt på hva du liker og om du vil ha litt sånn små omelett former med mye eller lite eggestand rundt, derfor har jeg ikke oppgitt mål her.
På 3 egg bruker jeg en liten neve av hver ingrediens, eller ca 2 ss
Fyll eggeblanding med ditt ønsket fyll i muffins formene du velger å steke i, eller brett bakepapir selv ned i et muffinsbrett som jeg har gjort. Fyll formen ca 3/4 fulle.
Stek på 200 gr midt i ovnen ca 15 – 20 minutt på vanlig over og undervarme.
Selv foretrekker jeg å steke litt lite og la de stå og stivne litt etter at de er tatt ut av ovnen. Da blir de perfekte og ikke harde/kompakte. Omelett skal være fluffy.
Sjekk om eggestand er stivnet før du tar ut av ovn, litt vil de sette seg om du lar det stå på benken noen minutter før servering
Fine å ta med i matpakken, spise som de er , med bacon eller en salat.
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon