Blåbærmuffins

Blåbærmuffins er alltid godt. Denne oppskriften på saftige og smakfulle muffins med blåbær gir en fin smak av sommer. Du kan gjerne bruke frosne bær, men la de renne godt av seg. Oppskriften gir ca 9 , muffins

NYDELIGE SAFTIGE BLÅBÆRMUFFINS

2 egg bruk 3 om di er små

40 g meierismør

70 g regal malte mandler eller mal selv

20 g pofiber

2 ss tagatess

1 ts bakepulver

1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje essens

1/2 ts sitron saft

ca 125 g  ferske bær

 

Forvarm ovnen til 175 grader

 

Slik gjør du:

Pisk egg og tagatess til luftig eggedosis

Smelt smør

Vend så alt uten om bær inn i eggedosis blanding

Bland forsiktig inn bær, hold av noen til pynt som drysses over før steking,  det er fint med litt bær som vises.

Fordel i ca 9 medium store muffinsformer.

 

Stek gyllne midt i ovn 175 grader i ca 20 – 25 minutter

 

Disse er farlig gode, kan fryses

 

Tips! blir røren for tykk, spe med litt fløte,evt. ha i 1 til egg, her e det størrelsen på eggene som egentlig er litt avgjørnde for konsisten. Deig skal være såpass fltende at den renner ned i muffinsformer og legger seg fint.

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspisrasjon

12 kommentarer

Siste innlegg