Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins. De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss.
SJOKOLADE FONDANT/MUFFINS 8 stk
100 g meierismør
100 g sukkerfri sjokolade ( bruk den du foretrekker )
2 egg
2 ss tagatess *
5 g Pofiber
10 g sesammel – fettredusert
10 g kokosmel – fettredusert
1 ts bakepulver
1 bitteliten klype salt
2 ss kokende vann
8 biter/ruter sjokolade til å legge i midten av kaken
Slik gjør du:
Smelt smør i en gryte, brekk opp 100 g sjokolade i biter og smelt den i smøret.
Pisk luftig eggedosis av egg og tagatess*
Sikt det tørre over i eggedosis og vend forsiktig inn, så vender du forsiktig inn kokende vann for å “starte” heveprosess i bakepulver.
Fordeler i ca 8 stk medium store muffinsformer, legger en bit sjokolade i midten av hver form før jeg steker.
Steker på 175 grader 10-12 minutt midt i ovn på vanlig over og undervarme
Er best litt lune, for da er sjokoladen inni mer flytende. Så anbefaler å lunke litt i mikro eller ovn før servering om de er blitt helt kalde før de skal spises.
Egner seg godt å fryse.
Da håper jeg det smaker
*tagatesse kan byttes ut med finesse bakesukker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Hvilken sjokolade bruker du?
Anonym:
Bruker den lilla fra sofree eller cloetta ,( eller hvordan det skrives) sin melkesjokolade.
Kan jeg lage desse uten pofiber tru? Erstatte med fiberhusk?
Rannveig:
Det kan du nok, erstatt pofiber med kokosmel.