Baguetter

Baguetter er godt tilbehør til for eksempel supper og gryteretter, fylt med salat og deilig pålegg til sommerens piknik eller som niste på jobb, skole og turer ut i naturen.

BAGUETTER 6 stykk

4 egg
3 ss creme fraishe
2 ss majones
3 ss mandelmel fra regal eller male selv, ikke fettredusert
4 ss pofiber
2 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
0,5 dl fløte
1/2 ts salt

Revet ost og litt tørket urter til å drysse på toppen

Slik gjør du:

Start med å mose sammen egg, creme fraiche og majones med en stavmikser. Rør så inn resten. La røren stå og svelle 5 minutter. Fordel i egnet form, alle type former kan brukes, men jeg liker å lage mini baguetter i baguette form fra Lekue

 

Stekes på 180 grader i ca 20 minutt, midt i ovn på vanlig over og undervarm

 

Denne oppskrift fant jeg på Monica Høglund Pettersen sin Instagramkonto og har fått lov av henne til å gjenngi den her på bloggen

 

Følg meg gjerne på min instagram konto for flere bilder og daglig inspirasjon

4 kommentarer

    1. Hei Hanne. Liker ikkje majones, kan eg bruke Creme fraiche i staden? Har heller ikkje slike former, vil dei flyte utover uten former?

    2. Kristbjørg Dale Bolstad:
      Bruk olje istedenfor majones, men majonessmaken kjenner du ikke. Har du ikke formene, så kan du prøve å legge bakepapir i bunn og på tvers av en liten ildfastform og forme baguetter med bakepapir imellom, eller du kan steke i store muffinsformer. Du kan også bare steke et halt flatt brød i en liten ildfatsform og dele opp etterpå, eller lage “boller” slik at det blir brytebrød.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg