Baguetter er godt tilbehør til for eksempel supper og gryteretter, fylt med salat og deilig pålegg til sommerens piknik eller som niste på jobb, skole og turer ut i naturen.
BAGUETTER 6 stykk
4 egg
3 ss creme fraishe
2 ss majones
3 ss mandelmel fra regal eller male selv, ikke fettredusert
4 ss pofiber
2 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
0,5 dl fløte
1/2 ts salt
Revet ost og litt tørket urter til å drysse på toppen
Slik gjør du:
Start med å mose sammen egg, creme fraiche og majones med en stavmikser. Rør så inn resten. La røren stå og svelle 5 minutter. Fordel i egnet form, alle type former kan brukes, men jeg liker å lage mini baguetter i baguette form fra Lekue
Stekes på 180 grader i ca 20 minutt, midt i ovn på vanlig over og undervarm
Denne oppskrift fant jeg på Monica Høglund Pettersen sin Instagramkonto og har fått lov av henne til å gjenngi den her på bloggen
Følg meg gjerne på min instagram konto for flere bilder og daglig inspirasjon
Hvor har du kjøpt den formen ?
hobbyfotograf:
Jeg kjøpte disse på nett, men vet at di finnes i butikk også der di selger Lekue sitt merke. Det har jeg kjøpt på kitchen iallefall.
Hei Hanne. Liker ikkje majones, kan eg bruke Creme fraiche i staden? Har heller ikkje slike former, vil dei flyte utover uten former?
Kristbjørg Dale Bolstad:
Bruk olje istedenfor majones, men majonessmaken kjenner du ikke. Har du ikke formene, så kan du prøve å legge bakepapir i bunn og på tvers av en liten ildfastform og forme baguetter med bakepapir imellom, eller du kan steke i store muffinsformer. Du kan også bare steke et halt flatt brød i en liten ildfatsform og dele opp etterpå, eller lage “boller” slik at det blir brytebrød.