Sammensettningen av herlig sukkerfri sjokolade og hele hasselnøtter gjør denne kombinasjonen til den perfekte turkos eller en søt fristelse til en kopp kaffe.
Hjemmelaget helnøtt sjokolade er noe av det enkleste lavkarbo smågodt du kan lage.
HELNØTT SJOKOLADE
Sukkerfri sjokolade – cloetta elle den lilla sofree bruker jeg
Hasselnøtter
Egnet former eller lag en hel og bare knekk opp for litt sånn rustikk look
Slik gjør du:
Smelt ønsket mengde sjokolade over vannbad eller i mikro.
Eller den enkleste måter av alle, knekk sjokoladen i biter, ha den i en zip pose,lukk igjen, sett posen i en skål med sjøten opp som er godt lukket og hell over kokt vann. Jeg bruker vann fra vannkoker. La den ligge noen minutter og vips du har smeltet sjokolade klar til bruk. Klipp et lite hull i hjørnet og fordel sjokoladen i formen.
Smelter du i mikro, vær obs på den høye varmen, ta 5-10 sekunder om gangen og rør mellom hver gang.
Ha så mange hasselnøtter du vil i en form du velger å bruke, hell over smeltet sjokolade og sett kaldt et par timer, eller natten over.
Jeg har ikke oppgitt mengde eller antall her, da det kommer ann på hvor mange sjokoladebiter du vil lage og størrelse på form du bruker.
Trykk ut av formen eller del opp om du lager en hel plate og oppbevares i kjøleskap.
Her kreves det viljestyrke da disse helnøtt sjokoladene er farlig god.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Her snakker vi perfekt julegodteri/konfekt
Denne skal jeg prøve til jul. Takk for at du delte!
Aina:
Ja jul og påske og hele året er disse gode.