Hva er eggefaste?

 

Ja hva er egentlig eggefaste. Eggefaste er en ekstrem diett som tømmer kroppen for overflødig vann og karbohydrater. Selve dietten består av egg og fettkilde og er en såkalt nesten null karbo diett som bare bør følges i en kort periode og er ment som en boost  for kroppen.  Jeg er på ingen måte noen ekspert på dette, men nå er vi blitt en god gjeng på min IG konto som starter opp med eggefaste mandag 11 mars. Dette er valgfritt og ikke ment som en slankekur, men en boost for å tømme karbohydrat lageret. Jeg kommer til å legge ut litt tips og inspirasjon hvordan du faktisk kan variere med egg, fett og ost. Eggefaste har enkle regler som følges di dagene du følger “kuren” om du velger 3 dager + 2 dager utfasing, eller 5 dager + 2 dager utfasing.

Dette med utfasing betyr at du spiser alle dagens måltid som på eggefaste, utenom 1 måltid, det ene blir som på strikt lavkarbo med kjøtt, fugl eller fisk servert med grønnsaker i en eller annen form. Prinsippet er det samme om du tar 3 eller 5 dager, 2 dager utfasing er endel av dietten og er avsluttning på selve eggefasten.

På eggefaste starter du med å spise innen 1 time etter at du våkner, dette for å få maskineriet igang, det trenger ikke være egg, men en skive ost eller to, osten skal ha maksimum 1 gr karbohydrater pr 100 gr.  I løpet av dagen inntar du minimum 6 egg i valgfri form, ingen grense oppad, så du kan spise så mange egg du vil, men husk at du skal ha fettkilde til hvert egg som inntas. Til hvert egg du spiser skal du ha 15 gram fettkilde i form av smør, majones, olje, mct olje eller kokosolje, 15 gram er ca 1 toppet ss, jeg pleier selv å veie for å få det nøyaktig.  Du kan også spise ost som har under 1 gr karbohydrater pr 100 gr, men maks 210 gr ost pr dag, dette utgjør gr 30 gr ost pr egg.  Osten kan spises utenom eggene om du ønsker, men det er best å spise den sammen med egg og fettkilden, da det er fettet som skal mette. Du trenger ikke spise ost på eggefaste, det er valgfritt, men veldig greit for variasjon av maten.

Alt krydder uten sukker er lov, så vær obs om du bruker blandingskrydder, di inneholder ofte sukker. Litt friske urter er også ok, vi spiser jo litt med øynene selv om vi tar en ekstrem diett som eggefaste, så litt grønt dryss over maten som persille, gressløk etc. gjør det litt mer delikat og fristende.  Føler du som meg at du må ha litt søtt i eggelatt, kan du fordele 1 ts iløpet av dagen. Men vær obs, for søtt kan trigge sultfølelsen, gjelder det deg så dropp det søte.

Får du hodepine eller føler deg  tung i kroppen, ta en saltshot, den lager du med ca 1 ts salt utrørt i litt vann. Karbohydrater binner vann i kroppen og på eggefaste gir kroppen slipp på overflødig vann og dermed også salt i kroppen. Så salt er viktig.

Det er ikke uvanlig at noen blir kvalm eller får løs mage, føler deg tung i kroppen, ja nesten litt influensa liknende symptomer, det skjer når du går inn i ketose, noe di fleste vil gjøre på eggefaste, men ikke alle merker noe til det, men du kan føle deg litt uvel.

Hvordan du velger å innta eggene er opp til deg, kokt, stekt, eggerøre, omelett, porsjert, djevelegg, eggelatte osv….

Noen velger å leve på eggelatte, men tro meg egg er plutselig ikke bare egg lenger og du blir utrolig kreativ når du skal forholde deg til få ingredienser.

Kort oppsumert er eggefaste:

1. innta mat innen 1 t etter du våkner

2. spis minimum 6 egg + fettkilde pr dag

3. ikke la det gå mer enn 5 t mellom måltid

4. ikke spis di siste 3 t før leggetid

5. drikk mye vann, gjerne farris.

6. ta tillskudd av c vitamin og magnesium og salt maten

Handleliste: Egg, meierismør, ost, mct olje eller cocosa, kjøp eller lag majones selv, det er veldig enkelt å lage, oppskrift finner du her

Da håper jeg at jeg har fått forklart litt sånn grovt hva eggefaste er og hvordan det fungere.

#eggelatte #eggefaste #diett #lavkarbo #boost #lavkarbomedhanne

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg