Fathead Pizza

FATHEAD PIZZA

220 gr revet hvitost eller revet mozzarella

1 beger ( 125 gr ) tine kremost naturell

50 gr malte mandler – regal malt mandel mel ( ikke fettredusert )

30 gr sesammel

1 ts bakepulver

1 ts xanthan gum

1 egg

Ha revet ost og kremost i en skål som tåler varmer og mikrobølgeovn, smelt dette godt sammen på full effekt.  Dette tar 3-4 minutt ,rør litt et par ganger under prosessen, det skal bli “flytende” som en tykk milkshake.

Mål opp resten av ingrediensene, rør så inn i den smelta osten, kna godt sammen med hånden. Legg deigen på bakepapir, legg et nytt bakepapir over og klem deigen litt utover før du kjevler en tynn leiv mellom bakepirene. Fjern det øverste bakepapiret og “pynt” litt på deigen slik at den blir rund og fin. Jeg brukte en slik non stick pizza panne, men går fint å steke rett på bakepapir. Bunnen skal forhåndstekes.

Stek bunnen midt i ovnen på 200 grader i ca 10  minutter, over og undervarme

Ta så pizzabunn ut av ovnen og ha på ønsket fyll.

ENKEL PIZZA TOPPING

3 ss sukkerfri ketchup

1/2 finkuttett gul løk

100 gr kjøttdeig – rå

50-100 gr bacon i terning – rått

revet ost

oregano og jalapenos

Fordel ketchup utover den forstekte pizzabunnen. Ha over løk og dekk med revet ost, mengde avgjør hvor mye ost du liker å ha på pizzaen din.  Form små boller av den rå kjøttdeigen og fordel utover osten, dryss over baconterninger, ha på jalapenos og et lett dryss oregano.

Stek i ca15 min til osten er godt smeltet og gyllen på 200 – 220 gr midt i ovnen.

Server som den er eller med rømme og ruccola

Blir det noe igjen (tvilsomt) kan det fryses.

#fathead #pizza #lørdag #helg #helgemat #blogg #matfrabunnenn #glutenfri #hjemmelaget

2 kommentarer
    1. Hei

      Kan man bruke mel av malte sesamfrø og Philadelphia ost? Det er det jeg har i dag, og så hadde jeg så lyst til å prøve oppskriften din😃
      Takk for fantastisk inspirasjon gjennom din blogg🙌🏻

      1. Hei, Philadelphia ost inneholder melk om du ikke vet det, blitt ny oppskrift på den i år. Så bruker selv tine kremost naturell eller Kavli Tubeost/smøre ost. Om du kan male sesamfrø selv til mel🤔 det går nok, men du må nok mengde justeres og det blir ikke så finmalt eller fettredusert som det du kjøper. Men vil nok fungere. Bare prøv deg frem til passe deig. Lykke til😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg