Ostestenger

OSTESTENGER

220 gr revet hvitost eller revet mozzarella

1 beger ( 125 gr ) tine kremost naturell

50 gr malte mandler – regal malt mandel mel ( ikke fettredusert )

30 gr sesammel

1 ts bakepulver

1 ts xanthan gum

1 egg

Ha revet ost og kremost i en skål som tåler varmer og mikrobølgeovn, smelt dette godt sammen på full effekt.  Dette tar 3-4 minutt ,rør litt et par ganger under prosessen, det skal bli “flytende” som en tykk milkshake.

Mål opp resten av ingrediensene, rør så inn i den smelta osten, kna godt sammen med hånden.

Del i 12 emner og trill pølser som du igjen trykker flate. Det er greit å fukte hendene med litt vann mens du jobber med deigen, eller bruke hansker. Jeg lager en og en “stang”

Etter at du har trillet pølse, trykket flat, drysser du over litt revet ost, oregano og litt maldonsalt, tvinner deigen og legger den over på bakepapir.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 12-15  minutter, over og undervarme.

Avkjøl

Kan fryses om det blir noe igjen, disse er farlig gode.

#ostestenger #tapas #blogger #lavkarbo #glutenfri #matfrabunnen #lavkarbomedhanne

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg