Krumkaker

KRUMKAKER 12 stykk

1 egg = vekt på resten av ingrediensene

1 egg ( 60 gram )

3 – 4 ss natreen strø ( smak deg frem hva du synes er søtt nok )

30 gr fettredusert mandelmel

30 gr sesammel

60 gr pofiber

4 ts fiberhusk

1 ts xanthan gum – helsekost

1/2 ts vaniljepulver

1/2 – 1 ts kardemomme ( jeg liker mye kardemommesmak så smak deg frem )

1/2 ts malt ingefær

60 gr meieri smør

60 gr fløte

60 gr vann

Start med å måle opp det tørre etter at du har veid egget. Smelt smør, ha i fløte og vann.

Pisk egg og natreen til eggedosis, ha i smørblanding og rør dette godt inn.

Tilsett så det tørre og bland godt.

La deigen stå og svelle i ca 5 minutt mens krumkakejernet blir varmt. Deigen blir ganske tykk, så har du problemer med å lage tynne krumkaker, sper du røren ut med vann eller fløte, men husk litt og litt, bedre den er for tykk enn for tynn. Stek krumkaker i et krumkakejern, press med en klut mellom hånd og jern, mitt på jernet når du lukker igjen for steking, slik at du klemmer deigen så tynn som mulig. Når du har stekt ferdig former du rundt skaftet på en sleiv som gir runde krumkaker eller en kopp om du vil ha små skåler, her må du jobbe raskt, da krumkakene blir harde fort.

Legg krumkakene på rist etterhvert som du har  formet disse.

Når alle krumkaker er stekt og formet, tørker du disse i ovnen på 100 grader i 1 time, da blir de helt sprø, avkjøl helt før du oppbevarer i tett boks.

Ikke legg lokk på boksen før dagen etter, la krumkakene ligge og bli helt avkjølt og sprø, legger du lokk på for tidlig blir de myke, samme om du legger krumkakene i boks for tidlig.

Det beste er å la de ligge på rist til dagen etter.

Tips: Du kan bruke annen søtning også, men husk mengdejuster da og smak deg frem.

Tagatess anbefales ikke til krumkaker da det fort kan bli klisset og vanskelig å få ut av jernet.

Inspirasjon til min versjon av krumkaker fikk jeg her

 

#krumkaker #lavkarbo #jul #julekaker #sukkerfri #glutenfri #matfrabunnen #hjemmelaget #lavkarbomedhanne #blogg #blogger

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg