Brune pinner

BRUNE PINNER ca 35 stk

100 gr meieri smør – romtemperert

50 gr tagatess

60 gr fettredusert mandelmel

20 gr kokosmel

2 ts kanel

1 ts natron

2 ss fibersirup gold ( 20 gr )

1/2 – 1 ts vanilje essens

1 eggeplomme

 

Eggehvite, sukrin og hakket mandler til å drysse over pinnene.

Forvarm ovnen til 160 grader, vanlig over og under varme mens du lager deigen

 

Pisk smør og tagatess godt sammen, ha i eggeplomme og pisk litt til. Rør så inn resten av ingrediensene og la deigen stå et par minutter å sette seg.

Del i fire like store deler, ca 70 gr hver og trill 4  pølser av deigen ca 25 cm lange, dette blir 2 pr brett.

Ha bakepapir over og under og kjevle di flatt ut, ca 0,5 cm tykke gjerne tynnere, men ikke “blondetynt”

Pensle med eggehvite, dryss over sukrin eller den søtning du ønsker og litt hakket mandler. Stek på 160 grader midt i ovnen ca 10 minutter.

 

Avkjøl noe, men før di er helt avkjølte deler du “pinnene” opp på skrå.

Legg over på rist og sett hele risten med alle pinnene inn i ovnen på 100 grader i ca 10 – 15 minutt , da blir di garantert helt sprø.

 

Dette er min versjon av lavkarbo brune pinner, det finnes utallige oppskrifter på diverse forum. Jeg har satt sammen litt fra flere og funnet det jeg mener fungere for meg. Håper de smaker.

#brunepinner #julekaker #lavkarbo #lavkarbomedhanne #glutenfri #sukkerfri #blogg #blogger #matfrabunnen #hjemmelaget #førjulstid

 

14 kommentarer

Siste innlegg