Baguetter

Baguetter er godt tilbehør til for eksempel supper og gryteretter, fylt med salat og deilig pålegg til sommerens piknik eller som niste på jobb, skole og turer ut i naturen.

BAGUETTER 6 stykk

4 egg
3 ss creme fraishe
2 ss majones
3 ss mandelmel fra regal eller male selv, ikke fettredusert
4 ss pofiber
2 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
0,5 dl fløte
1/2 ts salt

Revet ost og litt tørket urter til å drysse på toppen

Slik gjør du:

Start med å mose sammen egg, creme fraiche og majones med en stavmikser. Rør så inn resten. La røren stå og svelle 5 minutter. Fordel i egnet form, alle type former kan brukes, men jeg liker å lage mini baguetter i baguette form fra Lekue

 

Stekes på 180 grader i ca 20 minutt, midt i ovn på vanlig over og undervarm

 

Denne oppskrift fant jeg på Monica Høglund Pettersen sin Instagramkonto og har fått lov av henne til å gjenngi den her på bloggen

 

Følg meg gjerne på min instagram konto for flere bilder og daglig inspirasjon

4 kommentarer
    1. Hei Hanne. Liker ikkje majones, kan eg bruke Creme fraiche i staden? Har heller ikkje slike former, vil dei flyte utover uten former?

    2. Kristbjørg Dale Bolstad:
      Bruk olje istedenfor majones, men majonessmaken kjenner du ikke. Har du ikke formene, så kan du prøve å legge bakepapir i bunn og på tvers av en liten ildfastform og forme baguetter med bakepapir imellom, eller du kan steke i store muffinsformer. Du kan også bare steke et halt flatt brød i en liten ildfatsform og dele opp etterpå, eller lage “boller” slik at det blir brytebrød.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg