Sukkerfri og glutenfri Sjokolade muffins

Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins. De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss.

SJOKOLADE FONDANT/MUFFINS 8 stk

100 g meierismør
100 g sukkerfri sjokolade ( bruk den du foretrekker )
2 egg
2 ss tagatess *

5 g Pofiber
10 g sesammel – fettredusert
10 g kokosmel – fettredusert
1 ts bakepulver
1 bitteliten klype salt

2 ss kokende vann

8 biter/ruter sjokolade til å legge i midten av kaken

Slik gjør du:

Smelt smør i en gryte, brekk opp 100 g  sjokolade i biter og smelt den i smøret.

Pisk luftig eggedosis av egg og tagatess*

 

Sikt det tørre over i eggedosis og vend forsiktig inn, så vender du forsiktig inn kokende vann for å “starte” heveprosess i bakepulver.

 

Fordeler i ca 8 stk medium store muffinsformer, legger en bit sjokolade i midten av hver form før jeg steker.

Steker på 175 grader 10-12 minutt midt i ovn på vanlig over og undervarme

 

Er best litt lune, for da er sjokoladen inni mer flytende. Så anbefaler å lunke litt i mikro eller ovn før servering om de er blitt helt kalde før de skal spises.

 Egner seg godt å fryse.

Da håper jeg det smaker

 

*tagatesse kan byttes ut med finesse bakesukker

 

Velbekomme

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg