Tacopai

TACO PAI

Paibunn:

45 gr romtemperert meierismør i terninger

2 dl mandelmel fra Regal eller mal selv, ikke fettredusert

0,5 dl kokosmel

1 ts fiberhusk

1 klype salt

1 egg ( 50-60 gr)

Bland alle ingrediensene i en bolle til det blir en sammenhengede deig. Ikke jobb for lenge med deigen, da får du ikke sprø paideig.

Jeg brukte en vanlig 20 cm kakeform som jeg kledde med bakepapir, da paiformen min plutselig var borte.

Klem ut paideig med en skje i bunn og langs sidene,prikk over bunnen med en gaffel og sett formen i kjøleskap ca 20 minutter.  Ta formen ut av kjøleskap og  stek på rist, 15 min på over og undervarme midt i ovnen, 175 grader. Dette kan du gjøre i god tid før du skal fylle paiskallet.

FYLL:

300 gr kjøttdeig

100 gr gul løk

1 fedd hvitøk

6 sherry tomater deles i 4 biter

1 beger creme fraishe

4 ss majones, oppskrift her

4 dl revet gulost

1/2 ts Sambal olek

2-4 ts tacokrydder ( se oppskrift her )

Meierismør til steking

salt, pepper,

Brun kjøttdeig i smør , ha i hakket  løk og hvitløk. La dette surre  til løk blir blank. Tilsett tacokrydder.

Mens kjøttdeig står og putrer, blander du creme fraishe og majones med litt salt, pepper og sambal olek i en bolle

Kutter sherry tomatene i 4.

Ha kjøttdeig og løk over  det forstekte pai skallet,  dryss over tomatene, bre over creme fraishe blanding, dryss på revet ost og legg noen skiver jalapenos over om du liker.

Stek på rist, midt i ovn, over og undervarme 200-220 grader i ca 30 minutt

Server med en enkel grønn salat

#taco #fredag #helgekos #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #matfrabunnen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg