Shepherds Pie passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. I denne versjonen er potetmos byttet ut med sellerirot/blomkål mos
SHEPHERDS PAI – 4 porsjoner
1 pk kjøttdeig 400 – 600 g
1/2 -1 gul løk
hvitløk etter ønske
1/2 brokkoli
1/2 squash
1 pk hermetiske tomater ( jeg bruker rema sin i papp )
2 dl kremfløte
revet ost, som dekker hele formen
asparges og rød spisspaprika til pynt
Meierismør eller nøytral olje til steking
Salt, pepper , oregano , sambal olek, et par dråper flytende natreen ( dette fordi tomatene får en annen fylde med litt søtt )
Start med å lage blomkål og sellerirotmos, den finner du oppskrift på her
Kutt alle grønnsaker du vil bruke i passe biter.
Brun kjøttdeig raskt slik at den blir kornete, ha i løk og hvitløk, surr dette sammen slik at løken blir blank.
Mos tomatene med en stavikser og ha over kjøttdeig og løk sammen med fløte, kok opp mens du rører og smaker til med krydde
Ha brokkoli og squash i en ildfast form, hell over kjøttdeigblanding.
Ha så over sellerirotmos, topp det hele med ost og pynt evt med asparges og paprika, dryss over litt oregano.
Stek på over og undervarm midt i ovnen, på 220 grader, til osten er godt smeltet og gyllen, dette tar ca 30 minutt
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon