Shepherds Pie

Shepherds Pie passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. I denne versjonen er potetmos byttet ut med sellerirot/blomkål mos

SHEPHERDS PAI – 4 porsjoner

1 pk kjøttdeig 400 – 600 g

1/2 -1 gul løk

hvitløk etter ønske

1/2 brokkoli

1/2 squash

1 pk hermetiske tomater ( jeg bruker rema sin i papp )

2 dl kremfløte

 

revet ost, som dekker hele formen

asparges og rød spisspaprika til pynt

Meierismør eller nøytral olje til steking

Salt, pepper , oregano , sambal olek, et par dråper  flytende natreen ( dette fordi tomatene får en annen fylde med litt søtt )

 

Start med å lage blomkål og sellerirotmos, den finner du oppskrift på her 

 

Kutt alle grønnsaker du vil bruke i passe biter.

 

Brun kjøttdeig raskt slik at den blir kornete, ha i løk og hvitløk, surr dette sammen slik at løken blir blank.

 

Mos  tomatene med en stavikser og ha over kjøttdeig og løk sammen med fløte, kok opp mens du rører og smaker til med krydde

 

Ha brokkoli og squash i en ildfast form, hell over kjøttdeigblanding.

 

Ha så over sellerirotmos, topp det hele med ost og pynt evt med asparges og paprika, dryss over litt oregano.

 

Stek på over og undervarm midt i ovnen, på 220 grader, til osten er godt smeltet og gyllen, dette tar ca 30 minutt

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg