Grunnopppskrift brød

En super enkel grunnoppskrift for brød som egner seg til flere bruksområder.

Passer best å bli stekt i form da deigen er ganske løs.


GRUNNOPPSKRIFT

7 egg
2 ss krem fløte
4 ss majones

1 ts xanthan gum

2 ss fiberhusk
4 ss pofiber
2 ss mandelmel male selv eller bruk regal malte mandler eller tillsvarende

1/2 ts salt
2 ts bakepulver

Jeg får ca 11 rundstyker av denne oppskriften  ( med disse rosa formene fra Ikea)  Antall vil variere hvilken størrelse formene har

 

Stekes på 200 grader midt i ovnen på vanlig over og undervarme, ikke varmluft ca 20 min på småbrød, 1 stort brød ca 45 min.

 

Slik gjør du:

Mos sammen  egg, fløte og majones med en stavmiker eller visp god sammen for hånd.
Rør inn det tørre og la stå og svelle noen minutter til deigen tykner.

Denne deigen krever former for best resultat da den er ganske flytende

Ha deig i ønsket form, dryss over litt sesamfrø eller valmuefrø og stek gyllen.

 

Steketid på rundstykker, pølsebrød etc er ca 20 minutt, lager du 1 brød eller foccacia av deigen, beregner du ca 35-45 minutter steketid.

 

Egner seg fint å fryse

 

Følg meg gjerne på instagram for flere oppskrifter og inspirasjon

 

20 kommentarer

Siste innlegg