Blåbærmuffins er alltid godt. Denne oppskriften på saftige og smakfulle muffins med blåbær gir en fin smak av sommer. Du kan gjerne bruke frosne bær, men la de renne godt av seg. Oppskriften gir ca 9 , muffins
NYDELIGE SAFTIGE BLÅBÆRMUFFINS
2 egg bruk 3 om di er små
40 g meierismør
70 g regal malte mandler eller mal selv
20 g pofiber
2 ss tagatess
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje essens
1/2 ts sitron saft
ca 125 g ferske bær
Forvarm ovnen til 175 grader
Slik gjør du:
Pisk egg og tagatess til luftig eggedosis
Smelt smør
Vend så alt uten om bær inn i eggedosis blanding
Bland forsiktig inn bær, hold av noen til pynt som drysses over før steking, det er fint med litt bær som vises.
Fordel i ca 9 medium store muffinsformer.
Stek gyllne midt i ovn 175 grader i ca 20 – 25 minutter
Disse er farlig gode, kan fryses
Tips! blir røren for tykk, spe med litt fløte,evt. ha i 1 til egg, her e det størrelsen på eggene som egentlig er litt avgjørnde for konsisten. Deig skal være såpass fltende at den renner ned i muffinsformer og legger seg fint.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspisrasjon
dette så skikkelig godt ut!! 🙂
Ja er veldig gode disse Maiken Johnsen:
Disse må prøves ut. Så flott du har blogg nå 👍 heier på deg 👏
Karin Moen Bakke:
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding
Disse er så gode!! 🙂
Line:
Ja ikke sant, utrolig saftige.
Er det fettredusert mandelmel som er brukt..😃
Nei, da hadde det stått at det var det
Heia:-) går det å bruke fråsen blåbær i muffinsen. 😃
Ja det går fint, bare la di tine og renne godt av seg. Di vil nok legge igjen mer farge enn friske bær, men smaken blir den samme gode 🥰
Veldig gode, men jeg synes deigen ble for fast, vanskelig å «glatte ut» før steking. Derfor mange sprekker. Synes heller ikke de hevet seg noe særlig. Hva gjør jeg galt?
Bra di ble gode på smak. Prøv litt mindre mandelmel neste gang, brukte du ikke fettredusert mel? Hvorfor di ikke hevet seg kan jeg ikke svare på, da mine hever seg fint synes jeg.
Hvor lenge holder disse seg? Uten å fryses.
Hei, disse er absolutt best samme dag, men holder seg fint i kjøleskap 3 dager.